Afghaanse Windhond

 

Hallo Afghaanse Windhond baasje,

Ben je opzoek naar en hoogwaardig leren halsband voor jouw indrukwekkende en energierijke viervoeter? Zoek dan niet verder!

De Afghaanse Windhond heeft een gemiddelde halsomvang van 40 – 52 centimeter. Op basis van deze gemiddelde afmetingen, hebben wij de perfecte halsbanden gevonden voor jouw Afghaanse Windhond. We beperken ons niet tot een enkele halsband, maar hebben een variatie aan modellen in verschillende maten.

Even kennismaken

 

Het is niet duidelijk hoe dit ras vanuit het Midden-Oosten in Afghanistan terecht is gekomen. Daar komt de hond namelijk voor in drie variëteiten. De kortharige, ook wel de Kirghiz Taigan geheten, de langharige, ook wel de Slauki geheten en de Lang- en dikharige. Op snelheid bestaat er geen ander ras met de schoonheid, bevalligheid en elegantie en waardigheid van de Afghaanse Windhond. In het westen wordt de Afghaanse Windhond exclusief voor zijn uiterlijk gefokt in plaats van functie. Hij is een fantastische showhond. In Afghanistan wordt dit prachtige gevoelige dier echter nog steeds gebruikt om schapen en geiten te hoeden en om op wolven en vossen te jagen. De dikke, lange vacht dient als bescherming tegen de kou in de bergachtige streken van het Noorden deze indrukwekkende vacht moet dagelijks geborsteld worden anders ontstaan snel dikke klitten.

0
    0
    In de mand
    Your cart is emptyReturn to Shop