Rhodesian Ridgeback

 

Hallo Rhodesian Ridgeback baasje,

Ben je opzoek naar een hoogwaardige leren halsband voor jouw sportieve en energierijke viervoeter? Zoek dan niet verder!

De Rhodesian Ridgeback heeft een gemiddelde halsomvang van 45 – 60 centimeter. Op basis van deze gemiddelde afmetingen, hebben wij de perfecte halsbanden gevonden voor jouw Rhodesian Ridgeback . We beperken ons niet tot een enkele halsband, maar hebben een variatie aan modellen in verschillende maten.

Even kennismaken

 

Uit de literatuur blijkt dat de Hottentotten van Zuid-Afrika Ridgebacks hielden als jacht- en gezelschapshonden. De standaard van deze hond werd vastgesteld tijdens een bijeenkomst van fokkers in Bulawayo, Zimbabwe, in 1922 toen de beste kenmerken van vijf bestaande honden gecombineerd werden. Zuid-Afrikaanse jagers die op het grote wild joegen, brachten het ras naar het noorden, naar ‘leeuwenland’, wat toen Rhodesië was. Ondanks zijn bijnaam is deze hond nooit gebruikt om leeuwen aan te vallen: hij werkte als een echte speurder door groot wild op te sporen en dan te blaffen om de aandacht van de jager te trekken. Zijn formaat en kracht boden bescherming als hij zelf werd aangevallen. Weinig loyale en aanhankelijke Ridgebacks worden vandaag nog als werkhond gebruikt: ze worden ingezet als bewakers en gezelschapshonden.

0
    0
    In de mand
    Your cart is emptyReturn to Shop