Whippet

 

Hallo Whippet baasje,

Ben je opzoek naar een hoogwaardige leren halsband voor jouw sierlijke, gespierde en slanke viervoeter? Zoek dan niet verder!

De Whippet heeft een gemiddelde halsomvang van 40 – 45 centimeter. Op basis van deze gemiddelde afmetingen, hebben wij de perfecte halsbanden gevonden voor jouw Whippet. We beperken ons niet tot een enkele halsband, maar hebben een variatie aan modellen in verschillende maten.

Even kennismaken

 

In de negentiende eeuw was de konijnenjacht een populaire sport in het Noorden van Engeland. Om de versnelling van de terriërs – die in deze sport werden gebruikt – te verbeteren, werden goede raceterriërs gekruist met kleine windhonden, waaruit de huidige Whippet is ontstaan. Het aerodynamische lichaamsontwerp van de Whippet is ideaal voor races: op korte afstanden kan hij snelheden van 65 km per uur bereiken. Het ras werd ooit de ‘snap dog’ genoemd, mogelijk een verwijzing naar de klap van een zweep. Hij vindt het heerlijk om zich te nestelen op de bank, maar in de openlucht verandert zijn persoonlijkheid in die van een robuuste, onbevreesde en succesvolle jager. Het ras is vriendelijk en hartelijk.

0
    0
    In de mand
    Your cart is emptyReturn to Shop