Toe aan een nieuwe halsband? Zo meet je de nekomtrek

Een halsband moet niet alleen mooi zijn, maar ook goed passen. Meet daarom voordat je een bestelling plaatst éérst de nekomtrek van je hond. Bij het bestellen van een halsband zie je namelijk alleen de ‘geschikt van/tot’-maat. Bovendien moet je tijdens het bestellen de nekomtrek van je hond invullen.

Waarom is dit zo belangrijk?
Wij hebben inmiddels duizenden honden (en baasjes) blij gemaakt met een mooie halsband. Daarbij kwam het helaas vaak voor dat in eerste instantie de verkeerde maat werd besteld. Dit zorgt niet alleen voor teleurstelling, maar ook voor onnodige kosten voor verzending, verpakking en handeling. Om de kosten laag én de honden en baasjes direct blij te maken, hebben we daarom veel tijd en energie geïnvesteerd in het opzetten van een goed bestelsysteem.

Verschillende categorieën?
Om jouw zoektocht te vereenvoudigen, zijn alle halsbanden ingedeeld in 5 categorieën:

MINI
Nekomtrek: 16 tot 25 centimeter
Bijvoorbeeld: Chihuahua,

KLEIN
Nekomtrek: 20 tot 35 centimeter
Bijvoorbeeld: Teckel

GEMIDDELD
Nekomtrek: 30 tot 45 centimeter
Bijvoorbeeld: Cairn Teriër

GROOT
Nekomtrek: 40 tot 55 centimeter
Bijvoorbeeld: Bearded Collie

ZEER GROOT
Nekomtrek: 55 centimeter en groter
Bijvoorbeeld: Benner Sennen, Bullmastiff

Nekmaat opmeten: al een halsband?
Draagt uw hond momenteel een halsband? Dan is het opmeten van de nekomtrek heel eenvoudig. Leg de halsband op een plat oppervlak en meet het gedeelte tussen de gesp en het gaatje dat u het meest gebruikt. Dit is de maat die u moet aanhouden, wanneer u via de webshop een halsband besteld.

Plaatje-meten-halsband

Nekmaat opmeten: nog geen halsband?
Heb je geen flexibele centimeter? Geen nood! Neem een stuk touw, (cadeau)lint of draad en houd deze om de nek van uw hond. Meet de omtrek van de basis van de nek, dus richting de schouderbladen. Neem de omtrek strak op (niet te strak!) en tel daar 2 centimeter bij op. Dit is de maat die je moet aanhouden, als je gaat bestellen.

De juiste maat doorgegeven en toch niet de juiste halsband ontvangen?
Dan hebben wij wellicht een fout gemaakt tijdens het inventariseren van de verschillende maten. In dat geval kunt u de halsband kostenloos retourneren en krijgt u (tevens kostenloos) de juiste maat toegestuurd.

De verkeerde maat doorgegeven?
Wij besteden veel zorg en aandacht aan het bepalen van de juiste nekomtrek. Als wij twijfelen aan een maat die u heeft opgegeven, zullen we altijd verifiëren of het klopt. Wij zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het al dan niet juist bepalen van de nekomtrek. Mocht blijken dat u per ongeluk de verkeerde nekomtrek heeft doorgegeven, dan mag u de halsband nog steeds ruilen. De kosten voor de retourzending zijn dan echter voor uw eigen rekening. Daarnaast vragen wij op dat moment een verzendbijdrage van € 4,95 voor de nieuwe halsband.

0
    0
    In de mand
    Your cart is emptyReturn to Shop